CATERING MENU
Zamówienia przyjmujemy również telefonicznie, mailowo
(zamówienia na poniższy katering przyjmujemy z około tygodniowym wyprzedzeniem, odbiór osobisty)
ZUPA
- Rosół z makaronem
- Krem pieczarkowy
- Krem zielony (brokuły, groszek, por)
- Krem marchewkowy
- Krem jarmużowo – brokułowy
- Krem dyniowy (sezonowo)
MIĘSO DO OBIADU
- Rolada wołowa
- Rolada wieprzowa
- Kotlet drobiowy
- Kotlet wieprzowy
- Kotlet wieprzowy z pieczarkami
- Kotlet drobiowy z pieczarkami
- De volaille z papryką
- De volaille z szynką
- De volaille z brokułami
- De volaille z suszonymi pomidorami i camembertem
- De volaille z zieloną pietruszką
- Kula drobiowa z porem i serem
- Kula drobiowa z boczkiem i warzywami
- Karczek peklowany
- Udko z kaczki
- Filet pod pierzynką (majonez, marchewka)
- Wyluzowane udko z pieczarkami
- Wyluzowane udko po węgiersku
- Pałeczki z kurczaka nadziewane mięsem i warzywami
- Polędwiczki wieprzowe w sosie grzybowym
- Polędwiczki wieprzowe z warzywami w sosie
- Polędwiczki wieprzowe w sosie serowo - słonecznikowym
- Pierś z kurczaka w sosie śmietanowym
- Zawijaniec z karczku z borowikami
- Medaliony z kurczaka
- Roladki z kurczaka ze szpinakiem i fetą
- Roladki z kurczaka z camembertem i żurawiną
- Pierś indycza faszerowana
- Filet z kurczaka w migdałach
- Filet z kurczaka w płatkach kukurydzianych
- Zapiekaniec z karczku z boczkiem, cebulą i majonezem
- Zapiekaniec drobiowy z ananasem
- Zapiekaniec drobiowy z pieczarkami
- Zapiekaniec drobiowy ze szpinakiem
- Kieszeń wieprzowa z boczkiem i masłem czosnkowym
- Skrzydełka pikantne
- Żeberka w kapuście
- Żeberka na słodko – kwaśno
- Żeberka pieczone
- Golonko gotowane
- Golonko pieczone
- Szaszłyki drobiowe
- Bitki z karczku
- Schab w sosie porowym
- Karczek w sosie cebulowym
- Policzki wołowe
- Ozorki w sosie chrzanowym
- Pierś z kaczki w sosie ziołowym
- Pierś z kaczki w sosie winno śliwkowym
- Kurczak w sosie curry
- Drobiowe roladki w sosie cebulowym
- Filet drobiowy w sosie pieczarkowym
POLECAMY NOWOŚCI
- Filet z orzechami i pietruszką
- Sezamowa kula z indyka z kurkami
- Indyk rolowany ze szparagami
- Roladki schabowe z pietruszką i serkiem
- Schab z serowo ziemniaczanym puree
SURÓWKI i SAŁATKI
- Kalafiorowa z koperkiem (sezonowo)
- Marchewka z porem
- Marchewka, ananas, czosnek
- Kapusta czerwona
- Surówka z czerwonej kapusty
- Buraczki z papryką
- Buraczki, jabłko, ogórek
- Kapusta biała z marchewką
- Kapusta biała, ogórek, koperek
- Surówka z białą rzepą
- Warzywa na parze (podawane na zimno)
- Warzywa pieczone z rozmarynem
- Seler z rodzynkami
- Kapusta pekińska
- Kapusta zasmażana
- Colesław
- Sałatka grecka
- Mix sałat z grzankami i fetą
- Mix sałat, camembert, żurawina
- Sałata lodowa, ser blu, winogrona, orzechy
- Rucola, roszponka, awokado, ogórek
- Brokuł, pomidory, pestki dyni
DODATKI SKROBIOWE
- Kluski białe
- Kluski ciemne
- Frytki
- Ziemniaki z koperkiem
- Dufinki – kluski opiekane
- Ćwiartki ziemniaczane
- Ziemniaczki z boczkiem i ogórkiem
- Skubańce
Cena zupy – 10 zł/osobę.
Cena drugiego dania - 60 zł/osobę. Cena zawiera 2 kawałki mięsa na osobę, surówki oraz dodatki skrobiowe (kluski, ziemniaki, frytki, itp).
Odbiór osobisty.
POLECAMY RÓWNIEŻ:
- Bogracz – 25 zł porcja
- Barszcz z krokietem – 20 zł porcja
- Strogonow wołowy – 25 zł porcja
- Strogonow drobiowy – 22 zł porcja
- Gulasz wieprzowy na winie – 22 zł porcja
- Flaczki – 20 zł
- Żurek – 18 zł porcja
PIEROGI
- Pierogi z mięsem
- Pierogi ukraińskie
- Pierogi ze szpinakiem
- Pierogi z kapustą i grzybami
Porcja 8 sztuk, cena 25 zł.
ZIMNA PŁYTA
- Duża patera z zimnymi przekąskami - 95 zł
- Gruszki na sałacie z serem pleśniowym
- Kurczak z makaronem, brokułami i marchewką
- Tuńczyk z roszponką, rukolą i pomidorkami cherry
- Nicejska z tuńczykiem
- Kurczak wędzony z makaronem ryżowym i ogórkiem
- Makaron ryżowy, szynka, ogórek, koperek, kukurydza
- Tortellini pomidor, ogórek, salami, ser feta
- Tortellini z pomidorami i ogórkiem
- Roszponka, boczek, grzanki, sos musztardowy
- Seler naciowy, rukola, papryka, szynka
- Ser żółty, szynka, ogórek, jabłko
- Mix sałat, kurczak, pomidory, grzanki
- Mix sałat z kurczakiem, karmelizowanymi orzechami i mandarynką
- Makaron, suszone pomidory, oliwki, rukola
- Czarna fasola, por, ananas, ser żółty, kukurydza
- Pomidor, ciecierzyca, awokado, oliwki, ser feta
- Szpinak, ciecierzyca, suszone pomidory, pomidorki koktajlowe, ser feta
- Patera Wielkanocne śniadanie – 95 zł/duża (6-7 osób); 80 zł/średnia (4-5 osób)
- Pasztet, pasztet z żurawiną, pasztet ze śliwką – 50 zł/kg
- Galaretki drobiowe – 5 zł/szt
- Sałatka jarzynowa (kartoffelsalat;) – 45 zł/kg
- Matjas w sosie chrzanowym – 55 zł/kg
- Mazurek makowy z bakaliami – 60 zł/12szt
- Mazurek pomarańczowy – 60 zł/12szt
- Sernik Wielkanocny z bakaliami – 130 zł/20szt
- Kruche ciasteczka – 110 zł/kg
- Żurek z jajkiem i białą kiełbasą – 40 zł/L
- Pierogi (z mięsem, ukraińskie, ze szpinakiem, z kapustą i grzybami) – 25 zł/8szt
- Golonka pieczone, ziemniaki lub ćwiartki ziemniaczane, kapusta zasmażana - 50 zł
- Żeberka piwne, ziemniaki lub ćwiartki ziemniaczane, kapusta zasmażana - 50 zł
- Karczek BBQ, ziemniaki lub ćwiartki ziemniaczane, kapusta zasmażana - 50 zł
- Swojski smalec - 15zł/300ml.
- Moczka - 55 zł/litr
- Piernik świąteczny z bakaliami - 7 zł/szt. (min. 12 szt.)
- Kruche ciasteczka 110 zł/kg
- Barszcz czerwony czysty - 30 zł/litr
- Krem grzybowo - pieczarkowy z grzankami - 40 zł/litr
- Kapusta z grzybami - 40 zł/kg
- Uszka z grzybami - 95 zł/kg
- Śledź w śmietanie 50 zł/kg
- Pierogi z mięsem / ukraińskie / ze szpinakiem / z kapustą i grzybami - porcja 8 sztuk cena 25 zł
Cena sałatek (pozycje od 2 do 18) wynosi 25 zł mniejsza porcja, 32 zł większa porcja.
MENU WIELKANOCNE
MENU BARBÓRKOWE
MENU WIGILIJNE
Zamówienia przyjmujemy również telefonicznie, mailowo. Odbiór osobisty.