CATERING MENU – 2019 rok
Zamówienia przyjmujemy również telefonicznie, mailowo
(z powodu dużej ilości zamówień, zamówienia przyjmowane z dużym wyprzedzeniem. Dziękujemy za zrozumienie)













ZUPA
- Rosół z makaronem
- Krem pieczarkowy
- Krem zielony (brokuły, groszek, por)
- Krem marchewkowy
- Krem jarmużowo – brokułowy
- Krem dyniowy (sezonowo)
MIĘSO DO OBIADU
- Rolada wołowa
- Rolada wieprzowa
- Kotlet drobiowy
- Kotlet wieprzowy
- Kotlet wieprzowy z pieczarkami
- Kotlet drobiowy z pieczarkami
- De volaille serem
- De volaille z papryką
- De volaille z szynką
- De volaille z brokułami
- De volaille z suszonymi pomidorami i camembertem
- De volaille z zieloną pietruszką
- Kula drobiowa z porem i serem
- Kula drobiowa z boczkiem i warzywami
- Karczek peklowany
- Kotlet schabowy nadziewany śliwką
- Kotlet schabowy nadziewany morelą
- Udko z kaczki
- Wyluzowane udko z pieczarkami
- Pałeczki z kurczaka nadziewane mięsem i warzywami
- Pałeczki z kurczaka w cieście
- Pierś z kurczaka w papirusie
- Polędwiczki wieprzowe w sosie borowikowym
- Polędwiczki wieprzowe z warzywami w sosie
- Polędwiczki wieprzowe w sosie serowo - słonecznikowym
- Pierś z kurczaka w sosie śmietanowym
- Zawijaniec z karczku z borowikami
- Medaliony z kurczaka
- Roladki z kurczaka ze szpinakiem i fetą
- Roladki z kurczaka z camembertem i żurawiną
- Pierś indycza faszerowana
- Filet z kurczaka w migdałach
- Filet z kurczaka w płatkach kukurydzianych
- Zapiekaniec z karczku z boczkiem, cebulą i majonezem
- Zapiekaniec wieprzowy z sosem bolońskim
- Zapiekaniec drobiowy z ananasem
- Zapiekaniec drobiowy z pieczarkami
- Zapiekaniec drobiowy ze szpinakiem
- Zapiekaniec drobiowy z fasolką szparagową
- Skrzydełka pikantne
- Żeberka w kapuście
- Żeberka na słodko – kwaśno
- Żeberka pieczone
- Golonko gotowane
- Golonko pieczone
- Szaszłyki drobiowe
- Szaszłyki drobiowe ze śliwką i morelą suszoną
- Szaszłyki wieprzowe
- Bitki z karczku
- Karczek w sosie cebulowym
- Policzki wołowe
- Ozorki w sosie chrzanowym
- Pierś z kaczki w sosie ziołowym
- Kurczak w sosie curry
POLECAMY NOWOŚCI
- Zawijaniec schabowy z porem
- Polędwiczka wieprzowa jabłkowo - miodowa
- Rolada z mięsa mielonego z farszem jajecznym
- Roladki z kurczaka z pieczoną papryką
- Roladki z kurczaka z szynką i groszkiem
- Pieczeń z cukinią i szpinakiem
- Ziołowe ślimaki drobiowe w panierce
SURÓWKI i SAŁATKI
- Kalafiorowa z koperkiem (sezonowo)
- Marchewka z porem
- Kapusta czerwona
- Buraczki z papryką
- Kapusta biała z marchewką
- Surówka z białą rzepą
- Marchewka z ananasem i czosnkiem
- Warzywa na parze
- Seler z rodzynkami
- Kapusta pekińska
- Surówka z czerwonej kapusty
- Kapusta zasmażana
- Sałatka grecka
- Mix sałat z grzankami i fetą
- Mix sałat, camembert, żurawina
- Sałata lodowa, ser blu, winogrona, orzechy
- Rucola, roszponka, awokado, ogórek
- Brokuł, pomidory, pestki dyni
DODATKI
- Kluski białe
- Kluski ciemne
- Frytki
- Ziemniaki z koperkiem
- Dufinki – kluski opiekane
- Ćwiartki ziemniaczane
- Ziemniaczki z boczkiem i ogórkiem
- Skubańce
PIEROGI
- Pierogi z mięsem
- Pierogi ruskie
- Pierogi ze szpinakiem
- Pierogi z kapustą i grzybami
Porcja 8 sztuk, cena 10 zł.
KARTACZE Z MIĘSEM
Porcja 3 sztuki, cena 10 zł
POLECAMY RÓWNIEŻ:
- Bogracz – 12 zł porcja
- Barszcz z krokietem – 10 zł porcja
- Strogonow wołowy – 12 zł porcja
- Strogonow drobiowy – 10 zł porcja
- Gulasz wieprzowy na winie – 10 zł porcja
- Flaczki – 10 zł
- Żurek – 7 zł porcja
Cena zupy – 5 zł/osobę.
Cena drugiego dania - 35 zł/osobę. Cena zawiera 2 kawałki mięsa/osobę, surówki oraz dodatki.
Odbiór osobisty.
Menu oraz cennik obowiązuje na rok 2019.
Zamówienia przyjmujemy również telefonicznie, mailowo.